Skip to main content

Често Задавани Въпроси

Мога ли да се отоплявам с климатик?

Да, можете. За целта обаче е нужно да бъдете много добре запознати с параметрите на помещението, което възнамерявате да отоплявате, с което трябва да съобразите и Вашия бюджет. Имайте предвид и района, в който се намирате – по-студените места изискват по-мощни отоплителни системи. Ето защо е добре да се свържете с нашите консултанти, които да Ви обърнат индивидуално внимание при избора на следващата Ви покупка.

Каква ще бъде сметката ми за ток при ползването на климатик и каква при ползването на термопомпа?

За съжаление, този въпрос няма как да има еднозначен отговор. Има редица фактори, които да определят крайният Ви разход за електроенергия. Сред тях са видът на използваното решение за отопление, параметрите на помещението/помещенията, които възнамерявате да отоплявате/охлаждате, населеното място, класът на отоплителния/климатичния уред и т.н. За по-ниско потребление се препоръчва добра изолация на помещението или обекта.

Как да увелича ефективността и живота на климатика?

Поддръжката е жизненоважна за работата на отоплителния Ви уред. Ето защо редовната смяна на филтрите и редовното почистване е ключово.

Защо трябва редовно да почиствам или сменям филтъра на климатика?

Почиствайки редовно уреда и сменяйки филтъра навреме означава осигуряването на силен поток качествен въздух, като така освен че отоплявате дома си ефективно, го предпазвате от прах, алергени и микроби.

Защо климатикът замръзва?

Тъй като в режим на отопление външното тяло поддържа температура, по-ниска от тази на околната среда, влагата кондензира и върху повърхността на уреда се образува скреж. С времето това води до заледяване и намаляване ефективността на климатика. По-новите модели климатици предлагат функция Defrost, която не позволява да се стига до замръзване.

Коя марка климатици е най-добра? Коя бихте ни препоръчали?

Най-добри са утвърдените марки на пазара. Обикновено това са висок клас небюджетни климатици на японски марки като Mitsubishi Electric, Philips и Daikin.

Климатикът опасен ли е за здравето?

Това доколко един климатик е опасен за здравето на човека зависи изцяло от неговата експлоатация. Ето защо е важно стриктно да се спазват инструкциите за употреба, а също и климатичната техника да се поддържа редовно.

Мога ли сам/а да монтирам избраните от мен уреди?

В случай, че не сте работили подходяща професия, нашият съвет е да не се захващате със самостоятелно монтиране на закупената от Вас техника. Това би могло да доведе до загуба на гаранцията на техниката, нейното увреждане и застрашаването на Вашия живот.

Да поставя ли ароматизатор на климатика?

Нашият съвет е да не поставяте ароматизатор на Вашия климатик. Напълно възможно е ароматизаторът да се разтопи и да нанесе трайни вреди на климатичната техника.

Кога мога да изключвам климатика през зимата?

Нашият съвет е да не изключвате климатика си. Достатъчно е да намалите градусите. В противен случай честото пускане и спиране би могло да доведе до повреда на компресора.